Over de Pollekamp

Kwekerij

Bosbessenkwekerij De Pollekamp is een tuindersbedrijf waar men gespecialiseerd is in de teelt van Blauwe bessen. De bessenvelden liggen tezamen met houtwallen, bosranden en lanen verspreid over een parkachtig terrein.

Ligging

Bosbessenkwekerij De Pollekamp ligt idyllisch in een bosrijke omgeving op de grens van Putten en Ermelo en grenst aan landgoed Oud Groevenbeek en de Groevenbeekse heide.


Grotere kaart weergeven

Blauwe bessen

Blauwe bessen zijn niet alleen erg lekker maar ook heel gezond! Bosbessen zijn een oud Veluws huismiddeltje bij maag- en darmklachten, diabetes en nachtblindheid. Blauwe bessen geven minder kans op infecties van urinewegen en hartklachten en ze bevorderen gezonde bloedvaten. De bessen zijn een bron van vezels en vitaminen A en C en bevatten zeer veel anti-oxidanten.

Bloesem en oogst

Nadat alle struiken in de winter zijn gesnoeid begint in mei de bloesemperiode die een hele maand duurt. De velden zien er dan prachtig uit met duizenden crèmekleurige bloemetjes en is er volop het gezoem van hommels en bijen. In juli en augustus is de oogst in volle gang. Op onze kwekerij is alleen zelfpluk mogelijk. U kunt ze dus niet geplukt en wel in bakjes kopen. Klik hier voor meer informatie’.