Gegrild blauwe bessen ijs

Benodigdheden
500 gram blauwe bessen
½ liter slagroom
180 gram suiker
1 à 2 eetlepels Crème de Cassis (zwarte bessenlikeur)
3 eiwitten
1 snufje zout
Enkele druppels azijn of citroensap
3 à 4 likeurglaasjes rum

Bereiding
200 gram blauwe bessen pureren en door een zeef roeren. Met 80 gram suiker erin zo lang roeren tot de suiker opgelost is. Met Crème de Cassis op smaak brengen. Slagroom stijf kloppen en erdoor mengen. Het geheel in een vorm doen en 3 à 4 uren laten bevriezen. Daarna de blauwe bessenspijs op een goed gekoeld vuurvast bord leggen en in het diepvriesvak weg zetten. Eiwit in een vetvrije kom met een snufje zout en enkele druppels azijn of citroensap tot een stijve sneeuw kloppen. Tenslotte 50 gram suiker erdoorheen kloppen. Het blauwe bessenijs rondom de ei-sneeuw bestrijken.

De oven op 250 graden Celsius tot 300 graden Celsius (grill) verhitten. Het ijs 3 tot 4 minuten grillen

Daarbij een rumsaus:
50 gram suiker en 3/8 liter water laten koken, de rum en 300 gram blauwe bessen erbij doen en koud wegzetten