Blauw-gele bessentaart

Benodigdheden
Bodem:
¼ kop boter 5 eidooiers
½ kop poedersuiker
½ theelepel vanille-extract
1½ kop meel

Vulling:
5 eidooiers
½ kop suiker
1 kop zure room
2 theelepels vanille-extract

Bedekking:
Citroenrasp van 2 onbespoten
½ kop aalbessengelei citroenen (reformwinkel)
2 eetlepels water
750 gram blauwe bessen

Bereiding
De oven voorverwarmen op 175 graden. Boter, poedersuiker en vanille-extract vermengen en crèmig opkloppen. Meel erbij voegen en zorgvuldig door elkaar roeren. Het deeg in een ronde springvorm (diameter 22 cm.) doen, verdelen en aandrukken. 20 tot 25 minuten bakken totdat het deeg goudbruin is. Laten afkoelen, daarbij de oven warm laten. Eigeel een suiker 1 minuut lang mixen.

Zure room, vanille extract en citroenrasp erbij voegen en verder mixen op de afgekoelde taartbodem doen en 15 tot 20 minuten bakken, tot de vulling blazen laat zien, vast geworden is en een goudkleur heeft gekregen. Af laten koelen en de taart uit de springvorm halen. De afgekoelde taart met bessen beleggen. In een kleine braadpan, bij een middelmatige hitte, gelei en water aan de kook brengen en zo lang tot het een mengsel een gladde massa is geworden. Één tot twee minuten laten koken. Met een kwast de bessenlaag met de glazuur bestrijken. De taart gedurende een uur onbedekt in de koelkast zetten.