Blauwe bessen baverois

Benodigdheden
500 gram blauwe bessen
½ citroen (sap)
100 gram basterdsuiker
¼ liter slagroom
2 eiwitten
17 ½ gram witte gelatine

Bereiding
Was de blauwe bessen, een gedeelte apart houden om later in hun geheel in de bavarois te doen, de rest enige tijd met wat suiker bestrooid wegzetten. De andere blauwe bessen koken en zeven. Week de gelatine 10-15 minuten in koud water. Los deze met de suiker op in een beetje kokend water. Laat deze oplossing wat afkoelen, en roer hem door de blauwe bessenpuree. Voeg citroensap toe. Roer het mengsel door de stijfgeklopte room en eiwitten.

Vermeng het met de achter gehouden blauwe bessen. Roer af en toe in de massa en doe hem, zodra het mengsel geleiachtig geworden is, in een met een opgeklopt eiwit besmeerde puddingvorm. laat de bavarois koud en stijf worden, en doe hem op een vochtige schotel. Dien hem op zonder saus, maar garneer hem met de blauwe bessen.