Blauwe bessen gebak

Benodigdheden
Deeg:
250 gram meel
4 eetlepels suiker
ΒΌ theelepel zout
4 zoete fijngehakte amandelen
1 ei
180 gram margarine of roomboter

Vulling:
750 gram blauwe bessen
3 eetlepels suiker
2 eetl. Frambozenjam
1 ei om te bestrijken

Bereiding
Meel, suiker, zout, fijngehakte amandelen en margarine of roomboter tot een glad deeg verwerken. Het ei erbij voegen en snel erdoorheen kneden. Blauwe bessen wassen, uitzoeken en drogen. Iets meer dan de helft van het deeg uitrollen en er een vorm mee bedekken. Deegranden aandrukken. Met een vork meerdere keren inprikken.

De deegbodem met frambozen jam bestrijken en de blauwe bessen erop verdelen en met suiker bestrooien. De rest van het deeg uitrollen, in gelijkmatige stroken snijden en kruiselings op de blauwe bessentaart leggen. Deegstroken met geklutst ei bestrijken. De blauwe bessentaart gedurende 30-35 minuten in een voorverwarmde oven op 200 oC bakken.