Blauwe bessen roomtaart

Benodigdheden
4 eieren
115 gram ruwe rietsuiker
3 pakjes vanillesuiker
4 eetlepels koud water
100 gram fijngemalen speltmeel (reformwinkel)
50 gram gebuild tarwemeel (reformwinkel)
3 gram bakpoeder (1 afgestreken theelepel)
3 gram cacao (3 afgestreken theelepels)
0,4 liter slagroom
300 gram blauwe bessen
2 eetlepels havervlokken

Bereiding
Eiwitten met water tot een stijve sneeuw kloppen, terwijl de ruwe rietsuiker (100 gram) en de vanillesuiker (1 pakje) er langzaam in gestrooid worden. Eidooiers er voorzichtig doorroeren. Speltmeel, gebuild tarwemeel en bakpoeder mengen en erdoor roeren. Het biscuitdeeg in een ingevette springvorm (diameter 26 cm) doen en in de voorverwarmde oven bij 180o -200oC laten bakken. Na het bakken laten afkoelen en daarna in 2 horizontale helften verdelen.

De onderste helft van de taartbodem met 2 gram cacaopoeder bestuiven. Room met vanillesuiker (2 pakjes) stijf kloppen. Blauwe bessen met ruwe rietsuiker (15 gram) zoet gelijkmatig over de taartbodem verdelen. De bovenste helft van de taartbodem erop leggen en met de rest van de slagroom bedekken. De havervlokken zonder vet roosteren.

De taart aan de rand met vlokken bestrooien en met cacaopoeder (1 gram) garneren.