Blauwe bessen shortbread

Benodigdheden
(nagerecht voor 4 personen)
150 gram bloem
25 gram maïzena
100 gram boter
50 gram kristalsuiker
225 gram blauwe bessen
1/8 liter slagroom

Bereiding
Bloem en maïzena zeven boven een kom. Boter fijnsnijden in de bloem en vervolgens met de vingers helemaal fijnmaken. Suiker toevoegen en het mengsel tot een stevig deeg kneden. Het deeg uitrollen met een deegroller op een met bloem bestoven werkvlak.

Steek hieruit 4 rondjes men een doorsnede van 10 cm. Prik de deegrondjes in met een vork. Bak de shortbreads in een voorverwarmde oven op 175 oC (stand 3) in 30 minuten gaar en goudbruin. Laat de koeken afkoelen. In een kom de slagroom stijf slaan. Bessen wassen in ruim water en goed uit laten lekken. Slagroom op de shortbreadrondjes scheppen en de bessen erover verdelen. Direct serveren.