Blauwe bessen strudel

Benodigdheden
1 pak bladerdeeg
500 gram blauwe bessen
4 eetlepels suiker
1 ei
1 theelepel kaneel

Bereiding
1 pak bladerdeeg laten ontdooien. 500 gram blauwe bessen met 4 eetlepels suiker vermengen en laten intrekken. Het bladerdeeg op meel tot een dunne rechthoekige plaat uitrollen. Het deeg met een luchtig geklopt eiwit bestrijken, maar rondom een rand van 3 cm vrij laten. Met 1 theelepel kaneel bestuiven, daarop de blauwe bessen verdelen.

Het deeg losjes ton een ‘strudel’ oprollen. Het oppervlak meerdere keren schuin insnijden. Het deeg met losgeklopt eigeel bestrijken. Bakblik met koud water afspoelen. De ‘strudel’ daarna in de voorverwarmde oven, op de middelste stand, ongeveer 35 minuten bij 220 graden bakken. Warm met vanillecrème als dessert, of koud met slagroom als koek bij de koffie serveren.