Blauwe bessen taart

Benodigdheden
Voor het biscuitdeeg & coor de vulling:
4 eieren 3 el. Custardpoeder
135 gram suiker 3 dl. Magere melk
Geraspte schil van 1 citroen 1 theelepel vloeibare zoetstof
80 gram bloem 600 gram blauwe bessen
30 gram maïzena ½ zakje taartino
Zout 1¼ dl. Sinaasappelsap
2 dl. Water
Extra nodig een vlaaivorm (diameter 28 cm)

Bereiding
Bodem:
Oven voorverwarmen op 175 graden. Eieren, suiker, citroenrasp en 2 dl. Warm water tot schuimige, dikke massa kloppen. Bloem, maïzena en zout samen zeven en in delen door het eimengsel spatelen. Deeg in de vlaaivorm doen en in het midden van de oven 35-40 minuten vakken. Deeg ongeveer 5 minuten in vorm laten afkoelen, daarna uit vorm halen en op rooster laten afkoelen.

Vulling:
Custardpoeder los roeren met 3 el. melk. Rest van de melk aan de kook brengen. Custardpapje al roerende toevoegen en tot vla binden. Op smaak brengen met vloeibare zoetstof en onder roeren laten afkoelen. Vla over taart verdelen, blauwe bessen erop schikken. Taartino aanmaken met 2 el. Sinaasappelsap. Rest van het sap aan de kook brengen en binden met taartinomengsel. Taartgelei gelijkmatig over de blauwe bessen verdelen.