Huttenkase – salade met blauwe bessen

Benodigdheden
2 verpakkingen Hüttenkäse
½ kop suiker
Sap en rasp van een sinaasappel
(sinaasappel uit reformwinkel i.v.m. bespuiting)
2 koppen zure room
2 koppen blauwe bessen
½ kop met uitgelekte stukjes ananas
Paar blaadjes frisse sla
Mayonaise of vet-arme slasaus

Bereiding
Hüttenkäse, suiker, sinaasappelsap en rasp en zure room vermengen. De blauwe bessen en de stukjes ananas door het mengsel scheppen. Het geheel in een springvorm doen en in de vriezer laten opvriezen. Een half uur voor het serveren eruit halen, op een schaal plaatsen en met een scherp mes in porties verdelen, naar eigen inzicht.

Borden met groene sla-blaadjes bedekken, de Hüttenkäse salade er bovenop doen en met enkele blauwe bessen garneren. Mayonaise of vet-arme slasaus naar smaak toevoegen.