Zelf plukken

ACTUELE PLUKSITUATIE:
Maandag 8 augustus

Deze week kan er geplukt worden. Ook voor de komende weken verwachten we dat er nog geplukt kan worden. De piek is wel voorbij. Vanaf nu is het wat minder makkelijk plukken. Door de droogte zijn de bessen wat kleiner en inmiddels hangen er ook overrijpe en zachte bessen tussen de goeie. Als u hier op let kan er nog mooi geplukt worden.

Volgende update: maandag 15 augustus

Tijdens de oogst kunt u zelf blauwe bessen komen plukken. In het winkeltje krijgt u een plukemmer mee en op een aangewezen veld kunt u dan plukken zoveel u wilt. Als u genoeg heeft kunt u de emmer in het winkeltje laten wegen en de blauwe bessen meenemen. De prijs bedraagt € 5,25 per kilo. Pinnen is niet mogelijk!

U mag geen eigen emmers, bakken of tassen meenemen het veld in. Het is wel handig als u emmers of bakken meeneemt om de bessen daarin mee naar huis te nemen. Dat scheelt ons en het milieu veel plastic tasjes.

LET OP! Het kan zijn dat vanwege weersomstandigheden de oogst later begint. Het winkeltje en het terras zijn dan wel geopend maar er kan dan niet geplukt worden. Aan het eind van het seizoen kan de oogst ook eerder voorbij zijn dan dat de openingstijden weergeven. Zelfs tijdens de oogst kan het voorkomen dat er te weinig rijpe bessen zijn zodat er een paar dagen niet geplukt kan worden. Wij raden u aan telefonisch te informeren (tijdens de openingstijden) of er geplukt kan worden!

U kunt van blauwe bessenplukken prima een dagje uit maken. Leuk met het gezin, vrienden/vriendinnen- club of met familie. Beginnen met een bakje koffie of thee, bessen plukken en na afloop nog een glaasje pure bessensap op het terras!

LET OP: Pinnen is niet mogelijk!